top of page

Schimb ţigara pe o îngheţată

Cu scopul de a atrage atenţia asupra pericolului utilizării tutunului în societate, atât pentru fumători, cât şi pentru nefumători, încă din 1987 ziua de 31 mai a fost declarată Ziua Mondială fără Tutun.


Deşi pe fiecare pachet de ţigări sunt scrise alb pe negru consecinţele acestui viciu atât de răspândit, fumătorii continuă să fumeze, şi nu atrag atenţia la aceste avertizări.


Clubul Ecologiştilor n-a putut să stea cu mânile în sân, şi cu susţinerea combinatului de îngheţată AMIR, au încercat să îndemne fumătorii să renunţe ţigări.


Administraţia combinatului de îngheţată AMIR s-a dovedit a fi extrem de receptivă şi amabilă. Nici nu a stat mult pe gânduri şi a acceptat cu uşurinţă oferta de colaborare a Clubului Ecologiştilor. Mai mult decât atât, Clubului Ecologiştilor i s-a oferit de două ori mai multă îngheţată decât s-a solicitat.


Îngheţata oferită gratuit de către Combinatul de îngheţată AMIR avea scopul de a tenta fumătorii să renunțe la țigări în schimbul unei înghețate.

Înghețată AMIR

Deși nu toţi fumătorii s-au despărţit de ţigări cu uşurinţă şi cu zâmbetul pe buze, alţii au schimbat întreg pachetul de ţigări pentru o singură îngheţată, fiind plăcut surprinşi de iniţiativa tinerilor ecologişti, și înțelegând că aceștia au dreptate: o înghețată aduce mult mai multe beneficii decât o țigară.


Înghețată AMIR

Deoarece cantitatea de înghețată oferită de către combinatul de înghețată AMIR a fost mai mare decât cea solicitată, ecologiștii trebuiau să acționeze rapid, și să găsească cât mai repede fumători pe stradă, pentru ca înghețata să nu reușească să se topească.


Majoritatea fumătorilor cărora li s-a propus să schimbe țigara pe o înghețată au fost receptici și au acceptat cu zâmbetul pe buze provocarea. Unii dintre aceștia chiar au întrebat mirați: „Dar voi ce, nu fumați?”. A fost foarte plăcut să primim laude de la fumătorii cu experiență, care ne-au încurajat și ne-au spus că ceea ce facem e foarte frumos, iar unii au întrebat dacă și mâine vom oferi înghețată în schimbul țigărilor.


Nouă nu ne rămâne decât să le mulțumim partenerilor noștri (Combinatul de înghețată AMIR), care au fost alături de noi la acest eveniment important, dar și fumătorilor care au acceptat să facă acest schimb, și îi provocăm să facă la fel și în celelelate zile ale anului: atunci când simt nevoia de a fuma - să mănânce o înghețată!

Lasă-te de fumat!
Printre altele:
Postări recente:
Istoria postărilor:
Clubul Ecologiştilor pe reţelele de socializare:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Cuvinte-cheie:
Тегов пока нет.
bottom of page