top of page

Ziua Faptelor Bune


Pe 2 aprilie, de ziua faptelor bune, Clubul Ecologiștilor al LTM invită toți doritorii la o serie de lecții publice gratuite care se vor desfășura în incinta a 10 filiale ale bibliotecii municipale B. P. Hașdeu.

Ziua faptelor bune este o mișcare globală, ce unește oameni care fac, sau tind a face fapte bune. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 2007, de către o femeie de afaceri, Shari Arison, împreună cu organizația non-profit „Ruah Tova”, care este membră al ”Arison Family Foundation Ted Foundation”, filială filantropică a companiei „Arison Group”. În anul 2012, proiectul s-a extins și în Europa. De Ziua Faptelor Bune, Clubul Ecologiștilor și-a propus să facă alt fel de fapte bune, decât cele de scurtă durată. Membrii Clubului au decis să organizeze niște lecții publice în 10 filiale ale bibliotecii municipale „B. P. Hașdeu”.

„În calitate de coordonator, îmi doresc ca cei interesanți de subiectele abordate să vină neapărat la aceste lecții publice, seminare și workshop-uri gratuite, pentru că informația pe care o vor afla le va prinde bine cu siguranță. Voluntarii noștri nu își doresc decât ca cei prezenți la evenimente să plece acasă cu un bagaj informativ util, iar partea bună este că totul este gratuit. În speranța că persoanele nu vor ezita să ne onoreze cu prezența lor, promitem că timpul acordat va fi o investiție optimă pentru dezvoltarea personală a acestora.”, a menționat Cristina Rus, coordonatoarea Clubului Ecologiștilor.


Cei pasionați de turism vor afla Top 10 destinații turistice din Republica Moldova sau vor putea afla mai multe despre Culturile Lumii.

Cei pasionați de muzică se pot bucura de un master-class pentru viitori chitariști, iar cei cărora le place mișcarea vor avea parte de o lecție gratuită de dans popular. Mai exact, se vor studia mișcările de bază ale dansurilor naționale moldovenești precum: sârba, hora sau bătuta.

Oricine e binevenit să afle mai multe despre toleranță, discriminare și tipurile acesteia. În cadrul acestei lecții publice veți descoperi că ne împiedicăm de discriminarea în fiecare zi.

Printre altele, puteți descoperi talente necunoscute până acum în cadrul workshop-ului de Artă Abstractă.

Cei care își doresc să ducă un mod sănătos de viață nu trebuie să lipsească de la una dintre lecțiile publice despre automedicație, medicină naturalistă, adaosuri alimentare, suplimente nutriționale, etc. cu genericul "Administrarea corectă a medicamentelor și adaosurilor alimentare" sau despre "Cum să duci un mod de viață sănătos și să te lași de fumat", pentru că a fi sănătos e la modă.

Printre altele, și "Gestionarea corectă a deșeurilor" va fi un subiect important abordat, la care veți avea de învățat lucruri utile. Aici veți înțelege de ce e bine să reciclăm, refolosim și reducem deșeuri (regula celor 3 R) și cum putem face acest lucru. Dar nu numai!


Clubul Ecologiștilor organizează în premieră acest eveniment și speră că tinerii interesați se vor bucura din plin de aceste oportunități de a afla lucruri noi și utile. Sunt așteptați toți doritorii începând cu ora 12:00. Program: 1. Administrația corectă a medicamentelor și adaosurilor alimentare (Filiala „Târgu-Mureș”, bd. Moscova, nr. 8) 2. Top 10 destinații turistice din Republica Moldova (Filiala „Transilvania”, bd. Mircea cel Bătrân, nr.7) 3. Tinerii și lupta împotriva discriminării (Biblioteca Publică de Drept, str. Armenească, nr.42) 4. Primul pas de la amator la chitarist (Filiala „Alba Iulia”, str. Alba-Iulia, nr.202) 5. Vei juca vara la nuntă sârbă, horă sau bătută? (Filiala de Arte „Tudor Arghezi”, str.Grădinilor, nr. 21) 6. Descoperă-ți personalitatea (Filiala „Ovidius”, șos. Hâncești, nr.32) 7. Cum să te lași de fumat și să duci un mod sănătos de viață (Filiala „Ștefan cel Mare”, bd. Decebal, nr.91) 8. Tehnici de artă abstractă (BM) 9. Gestionarea corectă a deșeurilor (Filiala „A. Mickiewicz”, str. Lech Kaczynski, nr.2/1) 10. Culturile lumii (Filiala „Târgoviște”, str. Ion Creangă, nr.82/1) Pentru detalii: Cristina Rus – coordonatoarea Clubului Ecologiștilor Nr. de tel. 076005067, e-mail: cristirbu@gmail.com


Pentru mai multe detalii despre evenimentele date, urmăriți pagina Clubului Ecologiștilor al LTM și răsfoiți postările din evenimentul dedicat "Zilei Faptelor Bune".



Printre altele:
Postări recente:
Istoria postărilor:
Clubul Ecologiştilor pe reţelele de socializare:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Cuvinte-cheie:
Тегов пока нет.
bottom of page