top of page

Ziua Faptelor Bune: sărbătoarea mondială a generozității în Moldova

Știți cum apar proiectele internaționale? Totul pornește de la o idee a unui om temerar, care vrea să schimbe lumea! 


Pentru prima dată, „Ziua Faptelor Bune” a avut loc în 2007, la inițiativa femeii de afaceri din Israel Shari Arison. La eveniment au participat 7000 de persoane din această țară, însuflețite de credința în faptul că orice om poate face fapte bune. Lipsa de bani, de relații, de timp nu poate servi drept scuză, contează doar dorința sinceră de a transforma lumea din jur. Totodată, nu are importanță cine beneficiază de ajutor: copiii, oamenii în etate, animalele, orașul sau toată țara. Esențial este să descoperim în noi aptitudinea de a acorda, dezinteresat, ajutor celor care au nevoie.


An de an, la această campanie participă tot mai mulți oameni din toate colțurile lumii.

În Moldova, în 2017, pe 2 aprilie 1.338 de voluntari au participat la 68 de acțiuni în 12 orașe ale Moldovei. Clubul Ecologiștilor s-a alăturat inițiativei organizând simultan 10 lecții publice în diferite filiale ale bibliotecii naționale. Subiectele abordate au fost variate, pentru a corespunde exigențelor tuturor doritorilor de a afla ceva nou. Iată care au fost acestea:

  1. Administrarea corectă a medicamentelor și adaosurilor alimentare

  2. Top 10 destinații turistice din Republica Moldova

  3. Tinerii și lupta împotriva discriminării

  4. Primul pas de la amator la chitarist

  5. Vei juca vara la nuntă sârbă, horă sau bătută?

  6. descoperă-ți personalitatea

  7. Cum să te lași de fumat și să duci un mod sănătos de viață

  8. Workshop: tehnici de artă abstractă

  9. Gestionarea corectă a deșeurilor

  10. Culturile lumii


În 2018, 2 500 000 de voluntari din 93 de state vor realiza 20 000 de proiecte, care au ca obiectiv îmbunătățirea vieții societății.


În 2018, Moldova va marca pentru a treia oară Ziua Internațională a Faptelor Bune. Ca și în anii precedenți, această sărbătoare grandioasă este organizată de Centrul Republican al Voluntarilor (RVC). Și în acest an Clubul Ecologiștilor se va alătura evenimentului organizat la inițiativa Centrului Republican de Voluntariat, care va avea loc la 29 aprilie 2018, ziua în care milioane de oameni și mii de organizații din întreaga lume fac diferite acțiuni de voluntariat pentru a-i ajuta pe ceilalți.


De data aceasta vă așteptăm la filiala Centrul Academic “Mihai Eminescu”, din sectorul Botanica al orașului Chișinău.


Lecția publică cu mesaj ecologic va începe la orele 13:00, și va avea o durată de circa 2 ore astronomice. În cadrul acestei pre vor fi abordate subiecte precum: importanța reciclării, impactul poluării mediului asupra sănătății omului, soarta și drepturile animalelor abandonate, etc. De asemenea, partenerul nostru în cadrul acestui eveniment, Centrul Academic “Mihai Eminescu”, va organiza o expoziție de cărți în care este abordată ecologia.


Vă invităm, prin urmare, să aflați lucruri noi și interesante despre ceea cu ce ne confruntăm zi de zi. Un cetățean informat este un cetățean protejat. Totodată, veți avea ocazia de a afla care sunt beneficiile de a face voluntariat, adresând întrebări voluntarilor Clubului Ecologiștilor al Ligii Naționale a Tineretului din Moldova, și veți avea ocazia să vă implicați în calitate de voluntari pe viitor, dacă veți avea dorința.


Ne vedem duminică, 29 aprilie 2018, la Centrul Academic “Mihai Eminescu”, situat pe bd. Dacia, 20.

Printre altele:
Postări recente:
Istoria postărilor:
Clubul Ecologiştilor pe reţelele de socializare:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Cuvinte-cheie:
Тегов пока нет.
bottom of page