top of page

Fapte bune chiar și de ziua umorului!

Ornitologii, dar și iubitorii de natură și păsări, sărbătoresc, în fiecare an, la 1 aprilie, Ziua internațională a păsărilor, evenimentul marcând reîntoarcerea păsărilor din zonele unde au iernat.


Cu această ocazie Centrul Educativ Cultural Social Economic și Francofon (CECSEF) din Chisinau împreună cu Clubul Ecologiștilor al LTM au construit astăzi căsuțe artificiale pentru păsări și le-au agățat în copaci.


Evenimentul a avut loc lângă cabana CECSEF din scuarul Centrului Comercial UNIC și are drept scop conștientizarea de către public a nevoii de a proteja păsările prin ocrotirea habitatelor lor.


Voluntarii Clubului Ecologiștilor al LTM, împreună cu domnul Luc J.G. von Francois au dansat, au cântat, au desenat și s-au distrat de minune.


Astăzi, urmând termenii privind protecția naturii, a ocroti păsările înseamnă a păstra nealterate caracteristicile mediului natural cu tot ceea ce implică această definiție: reducerea și eliminarea poluării apei, solului și aerului, diminuarea cantității de pesticide utilizate în agricultură și silvicultură, refacerea unor habitate (păduri, mlaștini, pajiști) într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, diminuarea sau eliminarea acțiunilor umane exercitate direct asupra păsărilor (capturare cu capcane, vânătoarea, distrugerea cuiburilor).


Printre altele:
Postări recente:
Istoria postărilor:
Clubul Ecologiştilor pe reţelele de socializare:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Cuvinte-cheie:
Тегов пока нет.
bottom of page