top of page

Mereu activi și bine informați


Miercuri, 22 februarie 2017, a avut loc Forumulul Civic de Monitorizare a Implementării Acordului de Asociere semnat între Uniunea Europeană și Republica Moldova. La acest forum au participat și câțiva membri ai Clubului Ecologiștilor al LTM.


„A fost un forum de monitorizare a implimentării anumitor legi în domeniul mediului, justiției și energeticii. În rapoarte s-au prezentat problemele care se întâlnesc la noi în țară și rezolvarea acestora prin implimentarea anumitor legi, înaintarea proiectelor de lege in cooperare cu UE. Deasemenea s-a vorbit despre prioritățile Acordului de Asociere între RM și UE.” a declarat membrul Clubului Ecologiștilor, Andrei Pîrțu.


Pe lângă informația legată nemijlocit de ecologie, cei prezenți au avut ocazia să se informeze și în ccea ce privește alte domenii de activitate.


Mi-a plăcut că în domeniul justiției au fost prezentate 2 rapoarte, unul dintre care a fost puțin mai critic, dar în care au fost redate problemele reale cu care se confruntă cetățenii de rând: corupție, neîncredere în justiție, etc. Un moment interesant a fost atunci, când în raport s-a spus că personalul din domeniul justiției nu este angajat conform cunoștințelor și meritelor, raportorul întrebând: „am dreptate domnule ministru?”, la care ministrul justiției, dl Vladimir Cebotari, nu a răspuns.” a menționat Andrei Pîrțu. „În ceea ce privește ecologia și starea mediului din Republica Moldova, a fost bine că au fost prezentate și restanțele Ministerului Mediului și Resurselor Naturale.”



Nu ne rămâne decât să ne bucurăm de faptul că membrii Clubului Ecologiștilor care au participat la acest forum au ieșit mai informați, și pentru ei aceasta a fost o experiență frumoasă.


Altă întorsătură a luat entuziasmul lor atunci când doi dintre membrii Clubului Ecologiștilor, elevi la Colegiul de Ecologie, au fost mustrați de către instituția de învățământ în care își fac studiile pentru faptul că au plecat la forumul dat din timpul orelor, deși însăși administrația, înainte de începerea forumului a fost cea care și-a dorit delegarea spre participarea la forum a unor studenți. Iată încă o dovadă a faptului că pe lângă problemele ce țin de mediu, Republica Moldova se confruntă și probleme de omenie.


Printre altele:
Postări recente:
Istoria postărilor:
Clubul Ecologiştilor pe reţelele de socializare:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Cuvinte-cheie:
Тегов пока нет.
bottom of page